5 Fitness Mythes nader belicht

5 fitness mythes nader belicht
Geschreven door: 4Life Research

Publicatiedatum: januari 2024

Niet alleen als je het nieuwe jaar begint !

Als je het nieuwe jaar inluidt met een fitness- of gezondheidsdoel, bent je niet de enige. Ongeveer 95% van alle goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn gerelateerd aan fitness of gezondheid, dus januari staat helemaal in het teken van naar de sportschool gaan en gezonde (eet)gewoonten ontwikkelen.

Het kan moeilijk zijn om feit van fictie te onderscheiden als je probeert je gezondheid te ondersteunen, omdat er zoveel informatie beschikbaar is.

Om te helpen worden door 4Life vijf populaire fitness mythes besproken.

 

 

 

Mythe #1: Alle vetten en koolhydraten zijn slecht ?

Niet alle koolhydraten en vetten worden op dezelfde manier aangemaakt, en je hebt nog steeds met mate complexe koolhydraten en gezonde vetten nodig om je energie op peil te houden en vitale lichaamsfuncties te ondersteunen .

Zonder zou je lichaam in plaats daarvan zijn toevlucht kunnen nemen tot het gebruik van eiwitten en spiervoorraden. Twee stukken tarwetoast met boter of avocado zijn een geweldige manier om aan je koolhydraten en vetten te komen (veel beter dan twee donuts en een grote Frappuccino/kofie met karamel en slagroom)

 

Mythe #2: Eiwitten consumeren en/of gewichtheffen maakt je dik ?

Veel mensen proberen misschien het eten van eiwitten of het heffen van gewichten te vermijden.

Eiwit is echter van vitaal belang voor meer dan alleen spiermassa. Eiwit zit in je botten, kraakbeen, huid, haar en nagels. Zelfs je lichaam gebruikt eiwitten om weefsel te herstellen !

Bovendien kan het opbouwen van spieren door krachtoefeningen, zoals gewichtheffen, je botten versterken, helpen bij het afvallen en je lichaams- samenstelling verbeteren .
Pak dus een paar keer per week een set gewichten op; je lichaam zal je dankbaar zijn.

 

Mythe #3: Beweging is de belangrijkste factor bij het afvallen ?

Oefening kan je zeker helpen om af te vallen, maar draagt bij aan slechts een klein deel van het gewichtsverlies . Je gewicht wordt voor 20% bepaald door beweging en voor 80% door wat je eet. Het is belangrijk wat je erin stopt.

Als je je gewicht wilt veranderen, verander dan wat je in je lichaam stopt. Focus op fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten .

Beweging is belangrijk. Lichaamsbeweging ondersteunt een gezond hart, kan je stress-niveau laag houden en helpt spieren op te bouwen en calorieën te verbranden. Als je echter alleen op je lichaamsbeweging let en niet op je eetgewoonten, zal je lang niet zoveel vooruitgang zien.

 

Mythe #4: Als je honger hebt, val je af ?

Deze mythe heeft enige basis, aangezien een calorietekort (meer verbruikte calorieën dan gegeten calorieën) over het algemeen tot gewichtsverlies zal leiden. Intermitterend (=met onderbrekingen ) vasten kan ook een effectieve manier zijn om af te vallen, nadat je je arts hebt geraadpleegd.

Jezelf uithongeren of regelmatig 24 uur of langer niet eten, is echter geen duurzame manier om af te vallen. Je lichaam kan in de ‘uithongerings-modus’ gaan en meer calorieën vasthouden in een poging energie te besparen, omdat je lichaam is gebouwd om te overleven.

 

Als je van plan bent om af te vallen en die kilo's eraf te houden, doe het dan op een manier die je op de lange termijn kan volhouden !

Mythe #5: Supplementen kunnen je algehele welzijn of lichaams-transformatie/veranderingen ondersteunen ?

Supplementen kunnen je welzijn en lichaams-transformatie (afvallen) ondersteunen ! Zelfs de meest toegewijde fitness- of gezondheids-liefhebbers hebben zo nu en dan wat hulp nodig. Het kan een uitdaging zijn om alleen uit een dieet de perfecte hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen om je gezondheids- en fitness-doelen te ondersteunen.

Gebruik van supplementen naast een gezond dieet is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je aan je dagelijkse voedingsbehoeften voldoet. Neem altijd contact op met een zorgverlener voordat je met een nieuw supplementen-regime begint, om mogelijke nadelige gezondheids-effecten te voorkomen.

Supplementen dienen een veelzijdig doel: het aanpakken van de uitputting van essentiële voedingsstoffen tijdens intensieve fysieke activiteit, het verbeteren van de algehele prestaties door middel van stoffen als creatine of cafeïne, het bieden van een handige voedings-boost en het voldoen aan specifieke voedingsbehoeften, vooral voor vegetariërs of veganisten. 

 

Op zoek naar wetenschappelijk onderbouwde en
gepatenteerde producten ?

4Life biedt een volledige lijn producten die zijn samengesteld om uw lichaams-transformatie / verandering(afvalllen)
te ondersteunen en een actieve levensstijl te ondersteunen.

Hier zijn enkele van de favoriete work-out producten van 4Life.

Pro-TF Chocolade of Vanille — Met hoogwaardige gehydrolyseerde(=in kleine fragmenten geknipte) eiwitten die bijdragen aan de toename en het behoud van spiermassa. Kies Vanille of Chocolade om je lichaam te voeden, te belonen en te verrassen, bijv.na een intensieve training. Bovendien levert elke portie 20 gram eiwit in een zeer tijdbesparende en heerlijke manier.

Natuurlijk kun je 20 gram eiwit uit andere bronnen halen, zoals 200 gram Griekse yoghurt of door 85 gram kipfilet, 100 gram zalm of 140 gram linzen te koken..., maar met Pro-TF krijg je de 4Life-optie om koken en wachten tot de spijsvertering het werk doet te vermijden en eenvoudigweg de extra eiwitbehoefte binnen te krijgen op het moment dat je deze nodig heeft.

 

 

PRO-TF™-chocolade => Anru website/webshop

PRO-TF™ Vanille => Anru website/webshop

 

4LifeTransform Burn – Een gepatenteerde mix met plantenextracten die het normale vetmetabolisme (stofwisseling) en de controle van het lichaamsgewicht ondersteunen. 4LifeTransform Burn is een sleutelproduct op uw transformatie-reis.

Het bevat 3 exclusieve en waardevolle plantenextracten: extract van citrusvruchten ( Citrus paradisi , Citrus sinensis en Citrus aurantium – resp. - fruit extract – sinaasappel extract – oranjebloesem exctract  ), Coleus forskohlii- wortelextract, extract van Afrikaanse mangozaden en dihydrocapsiaat. (paprikasoorten)

Wist je dat Citrus auratium en Coleus forskohlii bijdragen aan het reguleren van het vet- en lipiden-metabolisme? Bovendien heeft gember stimulerende en versterkende eigenschappen, die bijdragen aan de weerstand tegen vermoeidheid.

Optimaliseer de tijd die je besteedt aan het transformeren van je lichaam en neem een bondgenoot op in je welzijns- en trainingsroutine.

4LifeTransform Burn™ => Anru website/webshop

 

Glutamine Prime — Concentreer jij je op het behouden van je spiermassa ? Moet je de antioxidant-mechanismen van je lichaam versterken?

Als we sporten, lijden onze spiervezels en wordt een bepaalde hoeveelheid eiwit, dat waardevol is voor onze spieren, vernietigd.

L-glutamine en L-arginine zijn twee aminozuren met spier-onderhoudende effecten. Ons lichaam genereert liponzuur en N-acetylcysteïne, die energie creëren en antioxiderende mechanismen hebben.

4Life Transfer Factor Glutamine Prime™ => Anru website/webshop

 

 

Energy Go Stix – Gemaakt om je door je drukke dag heen te helpen, waardoor je een boost van natuurlijke energie krijgt zonder de pieken en dalen die de meeste conventionele energie-drankjes bieden.

Rijk aan natuurlijke energie-boosters en versterkende voedingsstoffen, waaronder 4Life Transfer Factor, bevat Energy Go Stix planten-extracten zoals Guarana, voor mentale prestaties, vet-metabolisme, concentratie en alertheid.
In handige single-serve-pakketten(zakjes poeder) is Energy Go Stix perfect om te delen en overal mee naartoe te nemen.

Energie Go Stix Berry => Anru website/webshop
Energie Go Stix Tropical => Anru website/webshop

Energie Go Stix Blackberry => Anru website/webshop ( nieuw in het assortiment )

Heb je meer hulp nodig om je doel te bereiken ?

Bekijk de 4Life Transform-producten en maak je dromen voor 2024 waar !
4Life Transform Portal => Anru website/webshop

*4Life producten en deze producten zijn niet bedoeld om ziekten te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Voedingssupplementen mogen niet worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding of een gezonde levensstijl.

 

4Life Transfer Factor PLUS - TOPSELLER

Voor thereapeuten en grote families verkrijgbaar in 4-Pack
Transfer Factor Plus gaat een stapje verder met
extra toegevoeging
Transfer Factor PLUS ondersteunt uw weerstand en uw immuun systeem met
UlltraFactor XF + OvoFactor + NanoFactor ( = Tri Factor )

en verhoogt “”natural Killer”” (NK) cellen 

4 stuks - 4Pack : Zie webshop
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Extra toevoegingen bestaan o.a. uit een
gepatenteerde mix van ingrediënten van maitake & shii-take paddestoelen,
Cordyceps, IP-6 (inositolhexafosfaat), olijfblad extract, en andere ingrediënten
om het aangeboren immuunsysteem verder op te voeden.

Transfer Factor TriFactor

Ondersteun en verbeter je immuun systeem.
Geen verzendkosten
Korting bij 2 stuks

Transfer Factor Chewable

Kauw/zuig tabletjes - ook voor kinderen
Geen verzendkosten
Korting bij 2 stuks

Transfer Factor PLUS

Transfer Factor Plus gaat een stapje verder.
Geen verzendkosten
Korting bij 2 stuks

PLUS - 4-Pack


Transfer Factor Plus
TOPSELLER

Geen verzendkosten
VEEL VERKOCHT

  • Disclaimer uit de website van 4Life :
    * THE PRODUCTS ARE NOT INTENDED TO DIAGNOSE, TREAT, CURE, OR PREVENT ANY DISEASE.
    * De 4Life producten zijn niet bedoeld voor diagnose. behandeling, genezing of ter voorkoming van ziekte.

Spijtig genoeg mogen wij in het kader van de Europese wetgeving i.v.m. gezondheidsclaims niet vermelden aan de consument, waar 4Life producten, Colostrum producten en andere producten etc. op toegepast kunnen worden.
Maar vragen beantwoorden kan wel.