Lees onderstaande USA-(deel)publicaties met de juiste kritische blik.
Ik kan uit eigen waarneming goede resultaten bij - al wat oudere -  honden en katten bevestigen.

Veterinaire successen met Transfer factors

 

Richard H. Bennett, Ph.D - "Tientallen jaren lang bestond de verzorging van gezonde dieren uit het wachten op tekenen en symptomen van ziekte en deze werden dan bestreden met een heel scala aan medicijnen die giftig waren voor de ziekteverwekkers. Deze aanpak is nu omstreden want het arsenaal aan medicijnen is afgenomen door de pathogenen die resistent geworden zijn. Door deze alarmerende trend is de huidige benadering er een van "alles is goed" totdat het feitelijke ziekteproces begonnen is. Maar dan is de ziekte er al en soms kan hij niet meer tenietgedaan worden, de schade is al aangericht. Dan rijst de vraag… Zou er een nieuw paradigma kunnen zijn? Zou het mogelijk zijn om het immuun systeem van dieren te optimaliseren zodat (1) er veel minder kans is op ziekte en (2) als er ziekte is, de duur en de ernst ervan geminimaliseerd worden? Het antwoord is JA en deze ommezwaai komt tot stand door kleine, natuurlijke eiwit-achtige moleculen die TRANSFER FACTORS genoemd worden."

Sam Jones, DVM schrijft: "Twee katten, beide ongeveer 8 jaar oud, leden in ernstige mate aan suikerziekte. Het was onmogelijk om de behoefte aan insuline bij te stellen. Ze waren zo vermagerd dat ze nog maar vel over botten waren. Er was geen kwaliteit van leven meer voor ze. Een week na de aanvang met Transfer Factor™ waren we in staat om hun behoefte aan insuline bij te stellen. Het is nu 6 maanden geleden en ze zijn weer op gewicht en de kwaliteit van hun leven en hun gezondheid is uitstekend."

Steven Slagle, DVM schrijft: "Voor mij zijn Transfer factors en enhanced transfer factors (TF plus) de effectiefste en meest veelzijdige middelen die ik ooit gebruikt heb in mijn 32-jarige praktijk. Hier volgen een paar voorbeelden:

Een kat met leukemie, een orale tumor en posterior paralysis vanwege in tumor in de ruggegraat was erg ziek en uitgeteerd. Een maand nadat ze versterkte transfer factor innam (1 capsule per dag), was de tumor in haar bek wat geslonken, haar eetlust toegenomen en haar gewicht ook en was ze beter aanspreekbaar. Na vijf maanden ging ze nog steeds vooruit, ze was bijna op haar normale gewicht, de tumor in haar bek was met 80% afgenomen en ze kon weer gebruik maken van haar achterpoten en haar staart.

Victor, een 10-jarige ruin met EPM werd 5 weken lang behandeld met traditionele geneesmiddelen en ging steeds verder achteruit. Na 6 weken zette ik hem op versterkte transfer factors (6 capsules per dag). Binnen een week was hij zichtbaar opgeknapt en binnen 30 dagen kon hij meedoen aan een show. Vanaf zijn volledige genezing, een maand of 4 geleden doet hij weer normaal mee aan de uitvoeringen.

Een veulen met gewrichtspijn mankte al drie dagen met gezwollen gewrichten en koorts. Ik adviseerde om het dier op te nemen in het dierenziekenhuis vanwege de ernst van de infectie, maar de cliënt kon zich dat niet veroorloven. Toen adviseerde ik om elke dag penicilline te injecteren en 3 keer per dag 3 capsules met Transfer Factors te geven. Het veulen hoefde maar twee keer gespoten te worden met penicilline, maar kreeg wel een volledige kuur met transfer factors. Na 48 uur meldde de eigenaar dat het dier verrassend snel opgeknapt was, een normale temperatuur had en een goede eetlust en dat hij niet meer mank liep.

Dr. Slagle zegt dat hij deze producten zowel alleen als in combinatie met allopathische geneesmiddelen gebruikt heeft bij de volgende gevallen met uitstekende resultaten:

Honden, hondenziekte en Transfer Factor Plus

Door Dr. Baruch Rosen, M.D.

Ik ben al bijna dertig jaar arts en ik ben me er terdege van bewust dat er geen antibiotica zijn die bescherming bieden tegen de verwoestingen die een virus kan aanrichten, vooral bij hondenziekte dat een beetje lijkt op HIV. Mijn witte herder heb ik uit het asiel gehaald toen hij zeven maanden oud was en in het begin was hij vrolijk en gelukkig. Binnen drie weken kreeg hij bronchitis met veel uitvloeiingen uit de neus en de ogen. Onze goede dierenarts dacht dat hij kennelhoest had en begon antibiotica te geven. Na een dag of tien was Romeo nog steeds niet opgeknapt, integendeel - hij kreeg zeven zware

epileptische aanvallen in een weekend, een gedeeltelijk verlamde achterhand waardoor hij viel wanneer hij probeerde te lopen en een glazige blik in zijn ogen. Bloedonderzoek wees uit dat hij hondenziekte had en de waarde van de witte bloedlichaampjes (lymfocyten) was nog maar 264, ietsje meer dan 10% van wat normaal is.Onze dierenarts en een andere arts, een deskundige op het gebied van hondenziekte waren erg aardig maar ze adviseerden me om voor te bereiden op het laten inslapen van Romeo. Klick hier om te lezen hoe Dr. Rosen zijn hond redde met Transfer Factor (Dr. Rosen gebruikte de formule voor mensen – niet de Canine Complete formule)

Let wel: in de verslagen hierboven hebben de dierenartsen, de arts en de hondenbezitter de formule voor mensen gebruikt Transfer Factor or Transfer Factor Plus, voor de behandeling van de dieren. (Ze hebben geen gebruik gemaakt van de Canine of Feline Complete formules)

Charles W. Brown, DVM: "Mijn collega’s en ik vinden dit product heel efficiënt bij de modulatie van het immuun systeem. Transfer Factor is een "mengeling" van factoren die het immuun systeem moduleren met een type leukocyt dat in staat is om op een passieve manier immuniteit van het ene dier op het andere over te dragen door celgerichte immuniteit te stimuleren.

 

Honden genezen van Auto Immune Haemolytic Anaemia (AIHA) - "Mijn hond Arnie was opgegeven door de dierenarts. Hij had acute bloedarmoede, een ziekte die gekenmerkt wordt door de vernietiging van rode bloedcellen door het immuun systeem van de hond en eerlijk gezegd waren we al bezig om voorbereidingen te treffen om afscheid van hem te nemen. Na een week met Transfer Factor merkten we een enorme vooruitgang en na 3 maanden, nadat hij de gehele kuur afgemaakt had, ging het zo goed met hem dat hij geen Transfer Factor meer nodig had. Hij heeft zoveel energie door zijn nieuwe voeding (James welbeloved) dat we moeten oppassen dat hij niet te veel eet, anders kunnen we hem van het plafond plukken. Hij komt aan, net als zijn partner Heidi. Zij heeft ook Transfer Factor gekregen en de schilferige huid op haar rug is helemaal genezen" Dave Burrows in Eastbourne, United Kingdom

Dr.Sam Jones, DVM - "Een kitten van vier maanden oud had ringworm. Na een vier maanden durende behandeling op de conventionele manier, was het probleem nog niet opgelost. We zetten haar op Transfer Factor™ en binnen 5 dagen was er niets meer te zien. Binnen een paar weken was al het haar weer aangegroeid – de nu 9 maanden oude kat heeft een prachtige, glanzende vacht. De ringworm is nooit terug gekomen."

Feline Leukemia - "Mijn kat had Feline Leukemia en de dierenarts adviseerde om haar te laten inslapen. Transfer Factor heeft haar leven gered." Lees het verhaal van Ltibby en andere verslagen

 

Toen Dr. Burlingame 5 jaar geleden begon om Transfer Factor en Transfer Factor Plus te gebruiken in zijn dierenartspraktijk, kreeg hij niet altijd het resultaat waar hij op gehoopt had. Maar toen ontdekte hij dat hij vroegtijdig zou moeten beginnen met Transfer Factor en in hoge doseringen. "Het is een gok wanneer je te maken hebt met virussen en bacteriën", zegt hij. Het is van cruciaal belang om voldoende transfer factoren in het systeem te krijgen om de enorme aantallen bacteriën en virussen te kunnen bestrijden. Onlangs kwam er een vier maanden oude pup bij hem met bloederige diarree en alle tekenen van parvo. Naast de antibiotica en IV vloeistof, gaf hij de pup 1400 mg Transfer Factor (supplement facts) De pup was drie dagen later weer thuis. "Ik wilde dat ik dit middel eerder had gehad", vertelt hij. Volgens Dr. Burlingame heeft Transfer Factor gewoonlijk ongeveer 48 tot 72 uur nodig om het immuun systeem te onderrichten. Hij kijkt altijd naar een afname van de symptomen, vooral bij infecties, in de eerste 48 tot 72 uur. Hij ziet vaak een verbetering of vooruitgang bij de witte bloedlichaampjes in die tijdspanne en over het algemeen begint de patiënt zich dan ook beter te voelen en beter te reageren. Citaat uit het Whole Dog Journal

Let wel: veel dierenartsen raden aan om de formule voor mensen te gebruiken, Transfer Factor or Transfer Factor Plus in plaats van de canine or felineComplete formule, voor de zieke dieren. In de verslagen hierboven hebben de dierenartsen, de arts en de hondenbezitter de formule voor mensen gebruikt en niet de formules voor honden en katten. Er zit canola en gist in de Canine en Feline Complete Formulas. Er is een behoorlijke controverse met betreeking tot het gebruik van canola olie en lijnzaad en een aantal honden zijn gevoelig voor gist, ze kunnen er diarree van krijgen. Persoonlijk vind ik het gemakkelijker om een kleine capsule te geven met een hoge potentie aan erg zieke honden en katten, vooral wanneer ze problemen hebben met de eetlust of een gevoelige maag hebben.

De complete formules voor honden en katten bevatten gist en er zijn honden die gevoelig reageren op gist, waardoor ze aan de dunne gaan. Mijn hond Shasta (65 pounds) was gevoelig voor gist. Ik gaf haar Transfer Factor Plus (de formule voor mensen), omdat ik vond dat het meer potentie heeft als opkrikker van de weerstand. Ik begon met een capsule Tfplus per dag (ik schoof een capsule in haar bek of mengde het door haar eten) en dat drie dagen achter elkaar. Omdat het goed ging met een capsule, verhoogde ik de dosering naar 2 capsules per dag (´s morgens en ´s avonds een capsule). Een paar weken later was ze weer gezond en verminderde ik de dosering naar een capsule per dag.
Shirley

Transfer factor is in de afgelopen decennia ontdekt en het is een veelbelovende ontdekking op het gebied van de gezondheid. Transfer factoren zijn kleine geheugencellen die geproduceerd worden door andere organismen. Zij dragen herkenningstekens en karakteristieke kenmerken van indringers over aan andere immuuncellen en assisteren daarbij in het onderrichten van deze immuuncellen over aanwezige of mogelijke gevaren.

Een pasgeboren baby komt terecht in een harde en onvriendelijke omgeving en binnendringende ziektekiemen zouden het nieuwe leven snel kunnen overnemen en vernietigen. Maar de natuur heeft een procedure ontwikkeld om het onontwikkelde immuun systeem van de baby op peil te brengen. Voordat de baby geboren wordt, heeft de moeder een natuurlijke cocktail gemaakt met immuniserende stoffen, die zij in de eerste melk (colostrum) doorgeeft aan haar kindje. In dit proces spelen transfer factoren een belangrijke rol.

Dr. C.H. Kirkpatrick ontdekte dat transfer factoren kleine peptiden zijn met een stuk of acht aminozuren. 7 Er zijn achttien verschillende aminozuren gevonden, die zich kunnen samenvoegen tot biljoenen verschillende transfer factoren. Deze zeer kleine moleculen bevatten de essentie van de immunologische communicatie.

Transfer factoren roepen geen allergische reacties op en zijn niet soortgebonden. Dit betekent dat transfer factoren die geproduceerd zijn door een koe net zo efficiënt werken bij mensen als bij een andere koe. Dit opmerkelijke vermogen zou een revolutie teweeg kunnen brengen in de moderne geneeskunde die geconfronteerd wordt met de opkomst van nieuwe virussen, van AIDS tot Ebola en de wederopkomst van oude ziektekiemen zoals tuberculose

Laat een reactie achter