4Life - the Green Company

4Life Green is een door het bedrijf en door medewerkers aangestuurd ondernemingsinitiatief dat milieukwesties aanpakt, zoals de ecologische voetafdruk van het bedrijf, het welzijn van de dieren waar onze producten vandaan komen, recycling en hergebruik, emissiecompensatie en milieubescherming.

Onze inzet voor dierenbescherming
Bij 4Life zetten we ons in voor het welzijn van de dieren waarvan we de 4Life Transfer Factor ™ -ingrediënten verkrijgen. We werken met boerderijen volgens verantwoorde en transparante veehouderijpraktijken. Daarom werken we samen met leveranciers van ingrediënten die voldoen aan de kwaliteitsnormen van het National Dairy FARM ™ -programma en UEP (United Egg Producers).

Nationaal Dairy FARM-programma
De meeste melkveebedrijven waar 4Life biest vandaan haalt, vallen onder het National Dairy Farmers Assuring Responsible Management (FARM) -programma. Dit initiatief van de National Milk Producers Federation (NMPF) stelt een reeks normen en richtlijnen vast die het welzijn van dieren waarborgen. FARM stelt dat onze melkveebedrijven dieren waardig moeten behandelen en moeten voldoen aan veilige en onschadelijke processen voor de daaropvolgende productie van onze producten.

United Egg Producers (UEP)
4Life Transfer Factor van eieren afgeleide ingrediënten zijn afkomstig van pluimveebedrijven die behoren tot de United Egg Producers (UEP), een coöperatie die bestaat uit Amerikaanse producenten die zorgen voor de gezondheid en het welzijn van legkippen. UEP-normen zijn gebaseerd op decennia van onderzoek en omvatten de deelname van een onafhankelijk Wetenschappelijk Adviescomité. Onze pluimveebedrijven hebben gemeenschappelijke kenmerken, waarvan de belangrijkste is om kippen te voorzien van de juiste niveaus van licht en zuurstof, voer van goede kwaliteit, schoon water, hormoonvrij fokken, en bioveiligheidsmaatregelen voor ziektepreventie.

Recycling en duurzaamheid
Al het harde plastic van 4Life is recyclebaar. Elke container is onderaan gemerkt met het universele logo. Veel van onze kartonnen dozen (RioVida ™, 4Life Transfer Factor ™ Collagen en Energy Go Stix ™ -verpakkingen) zijn gemaakt van gerecycled papier afkomstig uit particuliere duurzame bossen. Daarnaast werken we eraan om ervoor te zorgen dat al onze verpakkingen 100% kunnen worden gerecycled.

Op onze kantoren in Barcelona en Hamburg hebben we plastic tassen voor eenmalig gebruik vervangen door gerecyclede papieren tassen om meervoudig gebruik te stimuleren. We hebben ook afgedrukte tickets geëlimineerd en vervangen door elektronische tickets om het papierverbruik te verminderen en onze impact op het milieu te minimaliseren.

Voor bestellingen die binnen Europa worden verzonden, hebben we ook plastic uit alle verpakkingen verwijderd en in plaats daarvan 100% biologisch afbreekbare noppenfolie verwerkt als alternatief om producten te beschermen tegen eventuele transportschade.

4Life's ecologische voetafdruk
Bij 4Life maken we ons zorgen over klimaatverandering en hebben we geïnvesteerd in initiatieven om de impact van het transport van onze bestellingen op het milieu te compenseren.

Sinds februari 2020 maakt 4Life Europe deel uit van het UPS Carbon Neutral-initiatief, gepromoot door UPS Transport Services. Met deze maatregel ondersteunen we zinvolle projecten zoals herbebossing, vernietiging van gassen van stortplaatsen, afvalwaterzuivering, vernietiging van methaan. Dit zijn opnieuw tastbare stappen om de impact van onze zendingen te compenseren en te werken aan een duurzamere wereld.

Over Ecoembes en Grüner Punkt
Ecoembes is een non-profitorganisatie die werkt aan een collectieve en efficiënte oplossing voor huishoudelijk verpakkingsafval in Spanje, waarbij het hele proces van inzameling tot hergebruik of recycling wordt gecoördineerd.

4Life maakt ook deel uit van Ecoembes 'Integrated Management Systems (GIS) van verpakkingen en verpakkingsafval, dat tot doel heeft deze periodiek te verzamelen. Met deze toezegging voldoet 4Life aan de verplichtingen die zijn vastgelegd in de Spaanse wet op verpakkingen.

"Der Grüne Punkt" (een handelsmerk van Der Grüne Punkt - Duales System Deutschland GmbH) draagt ​​in Duitsland bij tot de succesvolle uitvoering van de verplichtingen van de fabrikant onder de verpakkingswet. Als u de "Grüner Punkt" op een verpakking ziet, betekent dit dat het bedrijf deelneemt aan het duale systeem (terugwinning en recycling van alle verpakkingen via de Grüner Punkt of een andere leverancier) via de Grüner Punkt en dus voldoet aan de Verpakkingsverordening.

4Life Research Germany GmbH geeft ook licenties voor zijn verpakkingen aan Der Grüne Punkt en rapporteert jaarlijks aan Der Grüne Punkt over alle in omloop gebrachte verpakkingscomponenten. U kunt de verpakking van uw 4Life-product dus apart in de daarvoor bestemde afval- of papierbakken deponeren en er zeker van zijn dat de grondstoffen worden teruggevoerd naar de recyclingcyclus.